Deşi de la incident au trecut trei luni, victima spune că forţele de ordine nici nu au deschis un dosar în acest caz. 
Ilie Bordianu povesteşte că, în seara zilei de 31 mai, se îndrepta spre casă când două maşini i-au blocat drumul. El afirmă că a fost acuzat că a estorcat de la paznicul unei întreprinderi agricole trei tone de motorină şi pentru asta ar fi fost bătut ore în şir.

Bărbatul spune că, în urma bătăii, s-a ales cu o comoţie cerebrală şi cu vânătăi pe tot corpul. El mai susţine că îşi continuă tratamentul până în prezent.

Contactat telefonic de Jurnal TV, consilierul PD Alexei Chiriac a respins acuzaţiile lui Ilie Bordianu. Totuşi, alesul local a menţionat că acesta ar fi ”răspuns” pentru un furt, iar apoi a închis şi nu a mai fost de găsit, la fel ca şi fiul său, Alexandru. Primăriţa satului Climăuţi, care este soţia lui Alexei Chiriac, a declarat că nu a fost anunţată despre bătaia care ar fi avut loc pe teritoriul gospodării agricole din localitate.

În afara camerelor de luat vederi, femeia a recunoscut însă că soţul ei poate fi agresiv.

Bordianu mai spune că la bătaie au asistat atât poliţistul de sector, cât şi un reprezentant al Inspectoratului raional de Poliţie, dar aceştia nu ar fi intervenit.

Poliţistul de sector Igor Lungu a negat că ar fi fost prezent la locul incidentului, iar apoi a întrerupt convorbirea telefonică. Pe de altă parte, şoferul Inspectoratului de Poliţie Donduşeni, care l-ar fi adus la Climăuţi pe poliţistul de sector, a recunoscut că a fost pe 31 mai la întreprinderea agricolă.


Ofiţerul de presă al Inspectoratului de Poliţie din Donduşeni a refuzat să ofere comentarii despre acest caz, declarând că se află în concediu. Iar preşedintele raionului Donduşeni, Victor Chiriac, spune că Ilie Bordianu minte.

Ilie Bordianu susţine că a depus mai multe plângeri la Procuratura Donduşeni pe numele lui Alexei şi al lui Alexandru Chiriac, dar acestea au rămas fără răspuns. Contactat de Jurnal TV, şeful adjunct al Procuraturii Donduşeni, Nicolae Solovei, a refuzat să ofere detalii pe marginea cazului, iar potrivit şefului Secţiei Urmărire Penală a Inspectoratului raional de Poliţie, Vadim Palamarciuc, pe numele lui Ilie Bordianu a fost deschis un dosar penal pentru furt. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă până la cinci ani de închisoare.