Pentru 15 000 lei! Doi tineri din Glodeni au intrat în gospodăria unui bărbat și l-au lovit cu un ciocan din cauciuc

Doi tineri de 18 și, respectiv, 21 de ani din localitatea Sturzovca, raionul Glodeni sunt cercetați de poliție pentru tâlhărie și riscă până la 10 ani de închisoare. Aceasta după ce au intrat în gospodăria unui consătean și l-au lovit cu un ciocan din cauciuc. Unul din cei ei a fost anterior condamnat pentru jaf.

Urmare a măsurilor întreprinse, polițiștii din Glodeni au stabilit că, în noaptea de 7 spre 8 august,  în jurul orelor 01:00, bănuiții, având scopul sustragerii bunurilor, au pătruns prin acces liber în gospodăria unui locuitor de 54 de ani din satul Sturzovca.

Indivizii, amenințând victima cu un cuțit, i-au aplicat multiple lovituri cu un ciocan din cauciuc și profitând de imposibilitatea acestuia de a se apăra, i-au sustras bani în sumă de 15 000 de lei și mai multe scule electrice. Prin acțiunile sale, bănuiții i-au cauzat victimei un prejudiciu material considerabil în sumă totală de peste 30 000 lei.

Cu diferite traumatisme, bărbatul a fost internat în spitalul raional Glodeni pentru acordarea ajutorului medical.

sange jaf

În urma cercetărilor efectuate, la domiciliul făptașilor, polițiștii au depistat și ridicat bunurile sustrase de la victimă. Bănuiții își recunosc vina. Mai mult, aceștia urmează a fi atrași la răspundere și pentru cauzarea de leziuni corporale, în dependență de gravitatea acestora .

casa de tara

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.