(foto) Cum se sărbătorește „Limba noastră” la Orhei. Expoziții de artă și concert de Ian Raiburg

orhei
Foto: Primăria Orhei

Sărbătoarea Naţională „Limba Noastră” a fost marcată la Orhei printr-un șir de acțiuni cultural-artistice, care au impresionat locuitorii orașului. Frumoasa sărbătoare a demarat în dimineața zilei de astăzi prin depuneri de flori la Monumentul poetului Mihai Eminescu de către reprezentanții autorităților publice locale, oamenii de cultură, cetățeni.

Ulterior, în parcul  „Ivanos”, redeschis la 27 august după o amplă renovare, au evoluat ansamblurile artistice ale Casei de Cultură din orașul Orhei. La prânz, copiii  s-au putut delecta cu spectacolul „Păcală și Tândală” interpretat de actorii Teatrului municipal de păpuși  „Guguță”.

Începând cu 13.00, artistul emerit al estradei naționale Ian Raiburg a susținut un concert extraordinar, care a făcut  Sărbătoarea  „Limba Noastră”  un eveniment și mai deosebit.  Maestrul a fost urmat de ansamblul Fluieraș, care, prin evoluția sa, a încântat publicul.

Totodată, locuitorii orașului pot admira în parcul „Ivanos”, pe tot parcursul zilei, expoziția de opere de artă și artizanat a meșterilor populari din orașul Orhei.

Photo Credit: Primăria Orhei
Photo Credit: Primăria Orhei
Photo Credit: Primăria Orhei
Photo Credit: Primăria Orhei
Photo Credit: Primăria Orhei
Photo Credit: Primăria Orhei
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente