O absolventă FLEX s-a întors din SUA cu donații de rechizite și cărți în engleză pentru copiii din satul ei

valeriaa

Valeria Bratu este elevă la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din satul Slobozia Mare, raionul Cahul. Recent, tânăra s-a întors din SUA, acolo unde a fost elevă de schimb pentru un an. În timpul aflării sale acolo, Valeria s-a implicat în mai multe acțiuni de voluntariat, printre care și o campanie de strângere de fonduri pentru elevii din Moldova. 

Campania a fost organizată în timpul Global Youth Service Day. În urma evenimentului, Valeria a reușit să strângă 700 de dolari, bani din care a cumpărat rechizite școlare pentru 23 de copii din satul Slobozia Mare. Donația a mai cuprins și un set de cărți în limba engleză, ce au fost oferite bibliotecii liceului.

„Programul FLEX mi-a oferit oportunitatea de a păși pe un continent străin și de a-mi construi o viață nouă, înfruntând provocări, creând prietenii și trăind alături de o familie americană, care m-a făcut să mă simt ca acasă”, spune Valeria despre experiența americană. „Pot spune cu certitudine ca am petrecut un an frumos în State, făcând voluntariat, participând la conferințe în Washington DC și New York City, vizitând diferite părți ale Americii și descoperind diversitatea culturală. Fiecare regiune SUA este diferită, iar eu mă simt norocoasă că mi-am petrecut un an în Colorado, un stat celebru pentru peisajele încântătoare cu munți. Am rămas impresionată de cât de amabili, deschiși și zâmbitori sunt americanii, curioși să afle cât mai multe despre Moldova. Experiența mea FLEX a fost mai buna decât mi-aș fi imaginat vreodată, motiv pentru care încurajez pe fiecare elev eligibil să participe.”

Evenimentul de donație
Evenimentul de donație

valeria2

valeria4

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente