10:33:57 28.03.2024
Stiri

PSRM și-a desemnat candidatul la funcția de președinte al R. Moldova. Intenționează să „combată unionismul” și să înlocuiască „Istoria românilor”

Politică 31.08.2016 10:13 Vizualizări987 Autor: Ziarul National
PSRM și-a desemnat candidatul la funcția de președinte al R. Moldova. Intenționează să „combată unionismul” și să înlocuiască „Istoria românilor”


Consiliul Republican al Partidului Socialiștilor l-a desemnat, astăzi, în mod unanim, pe liderul formațiunii, Igor Dodon, în calitate de candidat la funcția de președinte al R. Moldova.

Pledoariile în favoarea lui Dodon au fost rostite atât în limba română, cât și în rusă, pe o scenă improvizată la Mănăstirea Căpriana.

Dodon a declarat că Mănăstirea Căpriana a fost aleasă ca locație pentru a desemna candidatul formațiunii la alegerile prezidențiale, pentru că reprezintă nu doar un lăcaș al credinței, dar și „tradițiile” și „temelia noastră ca stat și ca popor”, dar și pentru faptul că mama sa s-a născut în Căpriana.

Dodon s-a arătat convins că „Moldova are un viitor mai bun” și a spus că R. Moldova „a ajuns la vârsta majoratului” și e timpul „să procedăm mai înțelept ca țară și popor”.

„Victoria noastră în prezidențiale înseamnă că PSRM are toate șansele să ia majoritatea voturilor la următoarele prezidențiale, iar socialiștii să preia puterea în R. Moldova”, a mai spus Dodon.

Printre obiectivele pe care și le-a propus Dodon, în cazul în care ajunge președinte, se numără reintregirea R. Moldova, combaterea unionismului, „renașterea națiunii moldovenești”, înlocuirea cursului „Istoria românilor” din școli cu „Istoria moldovenească”, întărirea statalității moldovenești, restabilirea relațiilor cu Federația Rusă etc.

Dodon le-a spus colegilor de partid să se concentreze pe colectarea semnăturilor în favoarea candidaturii sale la funcția de președinte și ar fi bine ca să adune „nu 15 mii, dar 25 de mii de semnături”.

„Vă promit că următorul președinte al R. Moldova va fi unul socialist și statalist”, s-a arătat sigur Dodon.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md