Alina şi Marin nu au o casă ca toţi copiii, ci trăiesc de şase ani într-un vagon, împreună cu mama lor. O privelişte dezolantă înconjurată de dealuri, livezi şi lanuri de porumb. De când tatăl lor a decedat, au resimţit din plin greutăţile. În acest loc era o mini fermă, iar Vera, mama copiilor, lucra ziua pentru proprietar.

În vagon sunt două încăperi în care familia locuieşte fără lumină. Un dormitor cu trei paturi vechi, dintre care unul improvizat din scânduri şi o camera în care Vera le pregăteşte de mâncare copiilor.

Faptul că nu poate oferi copiilor ei o viaţă mai bună s-a transformat într-o suferinţă pentru Vera. Chiar dacă sunt izolaţi de lume, mama are grijă sa-i trimită la şcoală. Alina şi Marin parcurg zilnic 8 kilometri până la Tuzara, acolo unde învaţă.

Venitul familiei nu depăşeşte 1000 de lei, iar anul acesta, mama nu va reuşi să cumpere pentru copiii ei lucrurile de care au nevoie pentru prima zi de şcoală.

Afectaţi de condiţiile în care trăieşte familia Breazu, am încercat să aflăm ce pot face, în primul rând, autorităţile din Călăraşi pentru a le uşura existenţa.

Timp în care autorităţile strâng din umeri, aşa cum ne-am obişnuit, cei trei membrii ai familiei Breazu aşteaptă cu nerăbdare ziua în care va apărea locomotiva care să îi ducă spre gara fericirii.