După cum probabil ştiţi deja, Google a decis să integreze funcţia Cast în Chrome în urmă cu câteva luni. În perioada respectivă, din punct de vedere teoretic, aceasta era prezentă în versiunea 5.1 a browserului şi putea fi accesată prin două metode. Fie făceaţi click dreapta pe un tab existent şi alegeţi Cast, fie intraţi în meniul principal al browserului, făcând click pe butonul din dreapta sus, şi găseaţi acolo aceeaşi funcţie.

La acea vreme, apăruseră câteva capturi de ecran în care funcţia era prezentată, însă nu toţi utilizatorii aveau acces la ea. Acum, compania din Mountain View se pare că a rezolvat această problemă, iar toată lumea beneficiază de Google Cast inclus în Chrome. Astfel, utilizatorii nu vor fi nevoiţi să efectueze vreo instalare sau să configureze vreun serviciu.

În cazul în care site-ul pe care îl vizitează este integrat cu funcţia respectivă şi sunt conectaţi la o reţea similară cu un dispozitiv compatibil, aceştia vor putea vedea pictograma Cast. De asemenea, dacă un site nu este integrat, utilizatorii vor fi nevoiţi să acceseze meniul browserului şi să selecteze opţiunea Cast. Decizia Google a venit în urma popularităţii din ce în ce mai mari a funcţiei Cast. „Doar în ultima lună, oamenii au folosit Cast în Chrome de 38 de milioane de ori, vizionând şi ascultând nu mai puţin de 50 de milioane de ore de conţinut”, scrie Google într-o postare pe blogul oficial.

De asemenea, Google Cast beneficiază acum de un design nou. Astfel, utilizatorii vor putea vedea o listă cu conţinutul din aplicaţii instalate pe propriul telefon, precum Netflix, Twitch sau YouTube. În luna martie a acestui an, aplicaţia Chromecast a fost redenumită Google Cast, dând naştere unor zvonuri foarte interesante. Unii susţineau că aplicaţia ar putea face beaming către un număr mai mare de dispozitive şi nu în mod exclusiv către Chromecast.