Platon stă alături de Filat în Penitenciarul nr.13. Milionarul a fost adus la judecată în șlapi și șort// VIDEO

Omul de afaceri Veaceslav Platon a fost plasat în Penitenciarul nr.13 din capitală, după ce a fost extrădat de autorităţile ucrainene. Anunţul a fost făcut de către avocatul lui Platon, Ion Vâzdoagă.

Totodată, avocatul a spus că Veaceslav Platon a fost adus în Republica Moldova, noaptea trecută în jurul orei 23:00. Ion Vâzdoagă a menționat că extrădarea lui Platon este una ilegală și că o va contesta la Curtea Europeană. Aceasta pentru că  Platon este cetăţean al Ucrainei și președintele ucrainean nu i-a retras cetățenia.

Apărătorul a mai sugerat că omul de afaceri a fost plasat în Penitenciarul nr. 13, pentru a putea face presiuni asupra lui.

Pe de altă parte, șeful Procuraturii Anticorupţie, Viorel Morari, a declarat pentru Jurnal.md că Platon a fost plasat în Penitenciarul nr.13 invocând motive de securitate, dar şi pentru că în izolatorul Centrului Naţional Anticorupţie nu mai sunt locuri libere. Astfel, milionarul va fi coleg de închisoare cu ex-premierul Vlad Filat, care de asemenea este reținut în Penitenciarul nr.13.

De notat că omul de afaceri a fost adus marți la Judecătoria Buiucani, unde procurorii au solicitat prelungirea mandatului de arestare pe numele omului de afaceri, însă procesul a fost amânat.

Veaceslav Platon a fost adus în cătușe și escortat de mai mulți mascați. Milionarul era îmbrăcat în șorț tricou și șlapi, iar înainte de a intra în incinta instanței a declarat presei din mers : „Toți banii sunt la Vlad Plahotniuc”.

Purtat dintr-un cabinet în altul, Platon a declarat că este absolut nevinovat și că totul este o comandă politică.

„Totul a furat Plahoniuc, dar acum ei încearcă să mi le pună mie în cârcă. Dar nu le va reuși”, a declarat Platon.

[youtube id=”I_NZQdx0hiA” start=”0″]

Amintim că, Veaceslav Platon este cercetat penal pentru escrocherie şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari, fapt ce a condus la prejudicierea Băncii de Economii cu peste 800 000 000 de lei.

Procurorii au ajuns la concluzia că banii, obţinuţi prin înşelăciune sub formă de credite, au fost transferaţi pe conturile mai multor companii off-shore, pentru a le deghiza provenienţa ilegală, iar ulterior, o parte din ei a fost utilizată pentru stingerea unor credite în băncile din Republica Moldova.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.