13:44:53 19.04.2024
Stiri

De ce murim?! Întrebarea care frământă omenirea are în sfârşit UN RĂSPUNS!

Știri 27.08.2016 09:01 Vizualizări1813 Autor: Ziarul National


De ce murim?! Întrebarea care frământă omenirea are în sfârşit UN RĂSPUNS! sursa: google.ro

De ce murim?! Trecând de explicaţiile pe care le oferă religia sau filosofia, întrebarea de ce murim nu a reuşit să nască prea multe răspunsuri care să fie conforme cu logica noastră umană, cu ceea ce putem surprinde cu inteligenţa cu care suntem înzestraţi!

Întrebarea de ce murim încă bulversează lumea, deşi este una dintre dilemele care a frământat mereu generaţii la rând! Oamenii de ştiinţă au încercat necontenit să afle de ce murim, de ce organismul nostru îmbătrâneşte şi ajunge să moară într-un final!

Ce spun oamenii de ştiinţă! De ce murim?!

Organismele vii îmbătrânesc şi ajung să îşi consume existenţa pentru că natura nu le poate susţine la nesfârşit, spun oamenii de ştiinţă.
Una dintre explicaţiile acestui fenomen, ar fi că scopul nostru principal este de a procrea şi de a produce viaţă, astfel că toate organismele vii de pe Terra sunt programate să creeze şi să trăiască până în momentul în care generează urmaşi. Sigur că, oamenii, ca fiinţe care sunt înzestrate cu inteligenţă, aleg uneori să nu procreeze. Dar cu toate acestea, organismul lor se deteriorează!


Deşi ne diferenţiem de celelalte specii de animale sau plante, se pare că şi ele sunt supuse aceloraşi cicluri, viaţă-moarte, pentru că până la urmă ceasul biologic este cel care decide în cadrul evoluţiei.
Celulele ajung să nu mai evolueze la fel de rapid, inima care bate necontenit începe să obosească după miliarde de bătăi alerte, simţurile încep să scadă, iar companionul nostru suprem, creierul, ajunge să involueze în loc să evolueze.

Apoi, sistemul nostru osos începe să dea semne de oboseală şi ajunge să fie insuficient irigat. În plus, excesele alimentare, stresul fizic sau psihic şi bolile grave slăbesc organismul. Însă totul se întâmplă ca un lanţ cazual şi fatidic.
Murim pentru că natura în care trăim nu ne mai poate furniza suficiente resurse – cererea fiind din ce în ce mai multă - pentru a ne susţine! Cel puţin, asta este explicaţia oamenilor de ştiinţă, care se chinuiesc de ani de zile să explice această dilema care frământă generaţii peste generaţii.

Sursa: stiriziare.net


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md