Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Ce spune poeta română Doina…

Ce spune poeta română Doina Uricariu despre Traian Vasilcău?

Doina Uricariu, poeta din România, a cărei poezie se presupune că a fost plagiată de laureatul Premiului Național 2016 pentru literatură, Traian Vasilcău, susține că alegera Comisiei a fost una greșită.

„Îl consider (Traian Vasilcău, n.r.) un plagiator. Nu cred că e vorba în niciun caz de o conștiință morală de…timid ori timorat???!!! Nu am aflat să existe o precizare a premiatului după ce a văzut poezia mea publicată sub numele lui. Acum peste două decenii. Avea timp să-și revină din șoc. Trebuia să facă acest lucru obligatoriu încă din 1991.Explicația că alții au trimis poezia mea spre publicare, fără știrea lui nu ține. L-a obligat cineva să nu reacționeze imediat, să trimită o scrisoare revistei, să afirme răspicat că nu el este autorul??? Mă îndoiesc. A tăcut și până azi tot tace și nu-ți cere scuze și nu ia atitudine față de cei care l-au publicat…chipurile, fără să știe”, susține poeta.

Mai mult, scriitoarea le-a trimis mai multe mesaje scriitorilor din Republica Moldova, inclusiv lui Arcadie Suceveanu, președintele Uniunii care a fost în juriu. „Tăcere, dar mai vedem”, a subliniat Doina Uricariu.

Amintim că, după desemnarea câștigătorilor Premiului Național 2016, în presă a apărut mai multă informație despre faptul că scriitorul și bloggerul Traian Vasilcău ar fi plagiat o poezie încă la sfârșitul anilor `80.