O nouă grădiniță, renovată cu sprijinul României, s-a redeschis în satul Selemet, Cimișlia

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Grădinița „Luminița” din satul Selemet, raionul Cimișlia, renovată cu suportul financiar al autorităților de la București, a fost redeschisă. La eveniment a participat Prim-ministrul Republicii Moldova Pavel Filip și Premierul României Dacian Cioloș.

Dacian Cioloș a spust că a ținut să vadă personal rezultatul asistenței acordate în cadrul unui proiect, dintre multe altele, realizate în Republica Moldova cu susținerea financiară a Guvernului României. Șeful Executivului de la București a menționat că programul de renovare a grădinițelor în Republica Moldova este unul de succes, în cadrul acestuia fiind modernizate până în prezent peste 750 de grădinițe. De aceea, Guvernul României intenționează să continue acest program, astfel încât să fie îmbunătățite condițiile de activitate în alte peste 80 de instituții preșcolare, dar și alte programe de asistență.

„Este un exemplu a faptului că, indiferent cine este la guvernare în România, atașamentul și interesul pentru îmbunătățirea condițiilor de viață a cetățenilor din Republica Moldova rămâne o preocupare pentru noi. Cooperarea și susținerea pe care o acordă România Republicii Moldova nu este una declarativă, ci una concretă pe care am vrea să o simtă toți cetățenii Republicii Moldova”, a declarat Dacian Cioloș. Premierul român a mai afirmat că România va continua și programele de acordare a burselor de studii pentru tinerii moldoveni.

La rândul său, Prim-ministrul Republicii Moldova Pavel Filip a exprimat recunoștința oamenilor din țara noastră pentru tot sprijinul acordat Republicii Moldova în cadrul multiplelor proiecte de dezvoltare, dar și în parcursul european al țării noastre.

Pentru lucrările de reparare a grădiniței din satul Selemet au fost alocate circa 2 milioane de lei. Datorită acestei asistențe a fost schimbat integral acoperișul, a fost termoizolată și finisată fațada clădirii, au fost schimbate parțial ferestrele, iar în curte au fost făcute lucrări de pavare și amenajare a teritoriului. Totodată, instituția a fost dotată cu mobilier nou.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...