(video) Cristiano Ronaldo a fost desemnat de UEFA cel mai bun jucător al Europei în sezonul trecut

Real Madrid’s Cristiano Ronaldo of Portugal reacts as he receives the Best Player UEFA 2015/16 Award during the draw ceremony for the 2016/2017 Champions League Cup soccer competition at Monaco’s Grimaldi in Monaco
Foto: REUTERS / Eric Gaillard

Cristiano Ronaldo, fotbalistul în vârstă de 31 de ani de la Real Madrid, a fost desemnat de UEFA, în cadrul galei de la Monte Carlo, cel mai bun jucător al Europei în sezonul trecut, scrie Mediafax.

Cu ocazia tragerii la sorţi a grupelor din Liga Campionilor, UEFA a desemnat cel mai bun jucătoar din Europa de sezonul trecut, ce mai bună jucătoare şi cel mai frumos gol marcat din sezonul trecut. „A fost probabil cel mai bun sezon din cariera mea. Nu ştiu dacă pot afrima asta cu certitudine, dar am avut un an extraordinar. Am fost felicitaţi de toată lumea. Le mulţumesc tuturor jucătorilor care au fost cu mine pe acest drum. Sunt foarte fericit”, a declarat Ronaldo înainte de anunţul oficial.

„Evident că sunt foarte mulţumit. A fost un sezon incredibil. Sigur că nu ar fi corect să nu-i felicit şi pe aceşti doi formidabili jucători”, a adăugat portughezul după ce i-a fost înmânat premiul, în cadrul galei.

În afara lui Ronaldo, mai fuseseră nominalizați pentru titlul de „cel mai bun fotbalist al anului în Europa” galezul Gareth Bale (Real Madrid) și francezul Antoine Griezmann (Atletico Madrid).

Printre distincțiile obținute de Cristiano Ronaldo este și Balonul de Aur, pe care l-a câștigat de trei ori (2008, 2013, 2014). Atacantul portughez are în palmares trei Ligi ale Campionilor (una cu Manchester United, două cu Real Madrid).

Cea mai bună jucătoare din fotbalul european a fost desemnată Ada Hegerberg, legitimată în Franţa, Olympique Lyon. Jucătoarea 21 de ani care joacă pe postul de atacant a câştigat duelul cu Amandine Henry şi Dzesenifer Marozsan. Hegerberg a marcat 54 de goluri în 34 meciuri pentru Lyon, în sezonul trecut.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente