Cioloș despre banii acordați de România: E în interesul Guvernului ca banii să fie administrați corect

Premierul român Dacian Cioloș s-a declarat convins că autoritățile de la Chișinău vor asigura transparență totală în utilizarea fondurilor românești.

Dacian Cioloș a amintit că România a acordat prima tranșă din împrumut doar după ce la Chișinău au fost realizate reformele necesare. ”Cred că este în interesul guvernului RM să folosească acești bani în interesul general și nu să fie canalizați în altă direcție. Înainte de a dibursa prima tranșă au fost niște măsuri inclusiv legate de funcționarea administrației, de funcționarea sistemului bancar, prin care am vrut să ne asigurăm de cât mai multă transparență privind utilizarea fondurilor”, a declarat Cioloș.

”În relațiile de colaborare în viitor vor exista și vom folosi și instrumente pentru a ne asigura împreună că acei bani au fost bine utilizați. Dar pentru că sunt bani care vor fi întorși, cei interesați vor fi cetățenii moldoveni și sunt convins că guvernul va asigura transparență totală în privința utilizării acestor fonduri”.

Și Pavel Filip a dat asigurări în acest sens. ”Reprezint guvernul care are misiunea să recredibilizeze RM. În ianuarie RM a fost într-o situație foarte dificilă în care a nimerit anume din cauza gestionării frauduloase a banilor europeni și ai celor publici. De la începutul anului ne-am ghidat de reforme astfel încât în RM să aibă încredere partenerii externi, pentru că mai bine de un an nu a fost finanțată din exterior și efortul nostru este să readucem finanțările”.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.