(VIDEO) Reţinuţi pentru şantaj: Au extorcat bani ca să nu divulge informaţii compromiţătoare ale unei prietene

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

O tânără de 23 de ani și soțul său de 20 de ani, domiciliați în orașul Ocnița, sunt suspectați de șantaj. Bărbatul a fost reținut pentru 72 de ore, iar femeia este cercetată în libertate. Ambii sînt cu antecedente penale.

Recent, o femeie de 33 de ani, locuitoare a or. Ocnița, s-a adresat la poliție, spunând că este șantajată de aproximativ o săptămînă, prin mesaje de pe diferite numere de telefonie mobilă de către persoane necunoscute. Mai mult de cât atât, pentru a o lăsa în pace, indivizii îi cer bani. Dacă nu le v-a achita suma cerută, aceștia vor spune familiei, rudelor și cunoscuților despre unele momente din viața ei personală ce o vor defăima, totodată, le vor transmite fotografii și înregistrări video în care ultima figurează.

La 17 august, femeia a transmis suspecților suma de 500 de lei. La cererea acestora, banii au fost lăsați într-o urnă de gunoi de pe o stradă din orașul Ocnița. La două zile, necunoscuții i-au cerut alții 3000 de lei și transmiterea acestora după același scenariu. Atunci femeia a apelat la poliție. Astfel au fost transmiși nu 3000 dar 500 de lei marcați.

La 20 august cei doi au fost reținuți în flagrant. Ca urmare a perchezițiilor corporale a suspecților au fost depistaţi banii marcaţi. S-a constatat că suspecții sunt prieteni cu victima, aceștia, recunoscându-și pe deplin vinovăția.

În acest caz a fost inițiat un dosar penal. Conform legislației în vigoare, persoanele culpabile de „Șantaj” riscă închisoare de la 5 la 7 ani cu amendă în mărime de la 10 000 la 20 000 de lei.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...