Un primar PLDM declară că este intimidat, după ce a decis să plece din partid

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Primarul satului Puhoi, Petru Frunze, declară că este intimidat și că i se fabrică un dosar prin metode ilegale și probe false.

Primarul din partea PLDM afirmă că problemele s-au început după ce a decis să adere la Partidul Acțiune și Solidaritate condus de fostul ministru al Educației, Maia Sandu.

„După ce am fost amenințat cu deschiderea unui dosar penal, astăzi constat că se fabrică prin metode ilegale și probe false un dosar penal pe numele meu. Consider că este o metodă ilegală pentru a mă intimida pentru faptul că am ales împreună cu majoritatea consătenilor mei, să ader la PAS condus de d-na Maia Sandu. De când am decis să ader la această formațiune politică, s-au început problemele. Eu mă voi apăra pe cale legală, chiar dacă majoritatea cetățenilor nu au încredere în justiție. Se urmăresc mai multe scopuri, să cedez funcția de primar unor indivizi din localitate, să cedez calitatea de președinte a Organizației Teritoriale Ialoveni a Partidului Acțiune și Solidaritate, sau să-mi schimb viziunile politice”, spune Frunze.

În mesajul său postat pe o rețea de socializare, Frunze spune că cei care se ocupă de fabricarea acestui dosar pe numele său sunt trei persoane care s-au lăudat că au toată susținerea pentru aceasta.

„Indiferent câte dosare penale vor fi fabricate cu implicarea la trei indivizi din satul Puhoi, eu nu voi ceda, dar voi fi motivat să lupt pentru a demonstra că politica nu se face prin intimidări și cei care participă la falsificarea probelor trebuie pedepsiți chiar cu riscul că va fi mai tîrziu. Sper că institutile publice care ocrotesc normele de drept să nu permită unor angajați să participe la fărădelegi. Sunt conștient că toți vor spune că grupul din satul Puhoi, Ganta Constantin, Pascan Anatolie, Botizatu Iacob sunt cei care îmi vor răul, dar acești indivizi sunt înarmați cu diferite acte sau copii de pe documente ilegale, lăudându-se că ei au toată susținerea pentru a fi deschis pe numele meu un dosar penal, se mai laudă că iau masa împreună la Ganta la pădure și la Pascan acasă”, se mai arată în mesajul lui Frunze.

„Este de neacceptat sufletește să fii intimidat, după ce am muncit zi și noapte pentru a găsi soluții la o mulțime de probleme a comunității, după ce am dat speranțe oamenilor gospodari din sat că localitatea noastră are toate premizele să se dezvolte, după ce am fost votat de 100% din locuitori, să fiu lichidat de cei care nu fac nimic bun societății dar îndeplinesc comenzi”, se mai arată în mesajul primarului de Puhoi.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...