Filip la Cimișlia: Vă îndemn pe toți să consumați struguri autohtoni

Premierul Pavel Filip a îndemnat, în cadrul Festivalului național al strugurelului, organizat ieri la Cimișlia, moldovenii să consume struguri autohtoni. Despre aceasta Filip a scris pe pagina sa de Facebook.

Dragi prieteni, vă îndemn pe toți să consumați struguri autohtoni, care sunt deja copți, dulci și numai buni pentru a fi mâncați. Eu am rămas astăzi profund impresionat cu câtă dedicație și mândrie agricultorii își prezintă strugurii cultivați de-a lungul anului. Exemplul acestora trebuie urmat, iar noi avem datoria de a-i susține și a-i promova. La Festivalul național al strugurelui, organizat astăzi la Cimișlia, am discutat cu viticultori din 18 raioane ale țării despre problemele cu care se confruntă și necesitățile acestora pentru a-și dezvolta afacerea. Strugurii sunt un simbol al Moldovei, dar și o posibilitatea de a mări exporturile de fructe ecologice și sănătoase, a spus oficialul.

Menționîm că peste 70 de viticultori din diverse raioane au participat la eveniment. Agricultorii şi-au prezentat produsele şi au făcut schimb de experienţă şi de soiuri.

Evenimentul este organizat de Ministerul Agriculturii, Consiliul raional din Cimişlia şi Asociaţia Producătorilor şi Exportatorilor de Struguri. În septembrie, pentru prima dată, va fi organizat un festival al strugurilor moldoveneşti în capitala Poloniei, Varșovia.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.