(video) Reportaj Special: Am făcut cunoștință cu noua Dacia Spring! Primul model electric al mărcii! Cât ar putea costa?

Autor: Constantin Mihalachi, Foto/Video: Victor Daniliuc 

La începutul acestui an Dacia ne-a surprins pe toți cu anunțul său de a lansa primul model electric de serie al mărcii. Nu de alta, dar de fiecare dată când Dacia a decis să lanseze vreun model, acesta într-un final devenea un adevărat bestseller. Cred că nu mai trebuie să intru în detaliile legate de Logan și Duster.

Aici însă vorbim despre primul model electric Dacia și unul care își dorește să fie și cel mai ieftin din Europa! Prin urmare vă invit să vedeți reportajul nostru pe care l-am filmat în cadrul unui eveniment ce a fost organizat de Dacia la centrul său de design de la București.

Vizionare plăcută și nu ezitați să vedeți și galeria foto de mai jos, asistată de comentarii!

GALERIE FOTO:

Dacia Spring este foarte asemănător cu modelul de la care derivă – Renault City K-ZE! Ambele se vor produce în China!

Spring are o lungime de 3.7 metri și o gardă la sol generoasă de 15 centimetri! Asta va permite urcarea ușoară pe borduri și accesul pe drumuri mai proaste. Dacia ne-a prezentat versiunea de car sharing, însă Spring va oferi o versiune normală care va putea fi cumpărată de orice client, cât și o variantă cargo.

Interiorul versiunii destinate companiilor de car sharing. Aceste automobile vin din start dotate cu sistem de localizare și tehnologie care deschide portierele prin intermediul unei aplicații mobile.

Observați materialul cu care sunt tapisate scaunele. Asta este tipic pentru varianta de car sharing și are menirea de a fi mai practic.

Există mai multe dotări standard pe Spring – aerul condiționat manual, geamurile și oglinzile acționate electric, frânarea de urgență și altele.

Sistemul Media NAV desigur este o opțiune, la fel precum camera video spate și senzorii de parcare.

Portul de încărcare a bateriei cu o capacitate de 26.8 kWh se ascunde sub grila de radiator. De la o priză de casă Spring își încarcă bateria până la 100% în puțin peste 14 ore. De la o bornă DC de 30 kW, Spring se va alimenta în mai puțin de o oră până la 80% din capacitate.

Ceea ce nu am înțeles eu ține de spațiul de sub capotă. Dacia a lăsat elementele electrice de sub capotă la vedere (fără vreun capac), chiar dacă la majoritatea automobilelor electrice aici veți găsi un mic spațiu de depozitare.

Probabil și această decizie ține de dorința de a păstra prețul mașinii cât mai jos posibil. Vedem deja cum va fi și varianta destinată persoanelor fizice. Aceasta va fi disponibilă de a fi comandată din mai 2021.

Prețul nu a fost anunțat oficial, însă există zvonuri că Dacia Spring va costa în jur de 17.000 euro în România până la aplicarea subvențiilor de achiziție a unui automobil electric și în jur de 9.000 euro după aplicarea acestor subvenții.

Cmentariile sunt închise