10:54:52 28.03.2024
Stiri

Lenin contra Dodon și a statalității

Politică 21.08.2016 10:01 Vizualizări1602 Autor: Ziarul National
Lenin contra Dodon și a statalității


Trustia, elegii politikoase

Liderul menșevicilor îmbogățiți, Igor Dodon, însoțit de 12 membri de partid (aluzie pentru vreun daVinci local?), a vizitat muntele Atos, care îi atrage de la o vreme pe foștii și actualii comuniști, socialiști, comosmoliști, pionieri și octombrei cum atrag niște coji de harbuz muștele în zi de vară. Discipoli de-ai lui Lenin și Stalin, Dzerjinski și Beria, Molotov și Ribbentrop frecventează azi bisericile și mănăstirile pravosalvnice, admiră sfintele moaște cu aceeași abnegație și evlavie cu care, până nu demult, admirau cadavrul lui Lenin și parcurgeau benevol traseele leniniste de pe Volga și cele siberiene, de mii de kilometri dus fără întors.

Timp de trei zile, dolofanul socialist s-a rugat neîntrerupt pentru Republica Molotova și molotoveni, și a căutat, în pofida reliefului accidentat al sfântului munte, stâlpul statalității molotovenești, având parte de „o experiență de neuitat și emoții de nedescris”. Revenind acasă încărcat de spirit creștin, de iubire pentru aproapele său, ca o albină - de polen, el și-a luat harponul și a plecat să vâneze nisetri pe Volga. Harponul este o armă interzisă, dar nisetrii de pe Volga nu sunt, probabil, pravoslavnici, și, trebuie să recunoaștem, vânătoarea, măcelăritul i se potrivesc lui Dodon mult mai mult decât mătăniile și rugăciunile. (Poate era cazul ca cei 12 membri ai PCRM să-l fi însoțit și la braconaj, captura de nisetri ar fi fost mai mare.)

Acum stau și mă gândesc că dacă stâlpul statalității molotovenești este credința pravoslavnică, după cum spune Dodon că a descoperit pe muntele Atos, înseamnă că Lenin, care a distrus mii și mii de biserici și mănăstiri pravoslavnice, a schingiuit și omorât mii și mii de preoți pravoslavnici a fost împotriva statalității molotovenești?

Al vostru sillogist, contravenient, Ion Buraga



Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md