Fostul preşedinte PD-ist al raionului Ialoveni, cercetat pentru 180.000 euro mită, ar putea scăpa de pedeapsă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Lilian Popescu, fostul preşedinte democrat al raionului Ialoveni, cercetat penal într-un caz de extorcare a 180.000 de euro, ar putea scăpa de învinuiri.

Martorul-cheie în dosar, proprietarul firmei Supersonic SRL, Vladimir Balaur, cel care a sesizat instituţiile de drept despre faptul că Lilian Popescu ar fi pretins cei 180.000 de euro ca să favorizeze desemnarea firmei sale câştigătoare a licitaţiei publice privind construcţia unui centru de simpozioane a sediului de afaceri european în satul Ruseştii Noi din Ialoveni, a decis să îşi schimbe depoziţiile în anchetă, scrie Anticorupţie.md.

Potrivit sursei, Viorel Morari, şeful Procuraturii Anticorupţie, susţine că Balaur acum neagă că fostul preşedinte de raion ar fi pretins bani de la el pentru a-i favoriza firma la licitaţie.

„Cauza privind schimbarea declaraţiilor în faţa anchetei a fost trimisă în judecată. În funcţie de decizia instanţei, dacă îl achită sau îl condamnă, vom putea avansa şi în investigaţiile cu Popescu”, a declarat Morari.

Balaur se confruntă astăzi şi cu alte probleme. O instanţă de judecată l-ar fi condamnat pe omul de afaceri pentru escrocherie în proporţii deosebit de mari, într-un dosar care ţine de activitatea lui anterioară.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...