(foto) Distracție textilă: 16 tineri din Moldova și România participă la prima tabără de cusut IE

coltromanesc5

Tabără de cusut la pas mărunt – ateliere de meștesugit în tihnă, cu bun simț, bun gust, răbdare, dichiseală și rânduială veche. Prima tabără din România în care tinerii reîncep să învețe să își coasă propria cămașă autentică, românească, are loc în perioada 16-21 august pe Valea Barcăului din Slaj.

16 tineri din România și Republica Moldova petrec aproape o săptămână deprinzând tainele prieteniei și coaserii semnelor vechi pe straie noi, neaoșe. Arhitectul Ioana Corduneanu, cea care a declanșant în România fenomenul redescoperirii și folosirii simbolurilor vechi, după zeci de ani de uitare, care coordonează cea mai mare șezătoare online din lume, susține o serie de ateliere speciale, mobile, în cadrul cărora se combina cursurile intensive de cusut cu excursii, joacă, proiecții de filme și povești.

Cartierul general al taberei va fi la Centrul de Informare Turistica din Valcău de Jos, dar se va coase si în incinta castrului roman de la Porolissum, la grădina botanică din Jibou, la Muzeul de Artă Populară Ligia Alexandra Bodea de la Iaz, la Băile Boghiș, la Izvoarele Barcăului, sau la Șezătoarea Publică cu Cântec de sâmbătă seara – un eveniment ce se va desfășura cu porțile deschise la Centrul de Informare Valcau. Ioana este însoțită de 3 dintre meșterițele sale, de Alina Zară Prunean de la Mândra Chic, Alin Prunean de la Fundația AGAPIS, primarul Ioan Roșan și îl are ca invitat special pe Andrei Ioniță din Chișinău – finalist la X Factor România, care va acompania atelierele cu minunata lui chitară. Tabăra este oferită gratuit copiilor și absolut toți cei menționați mai sus se implică voluntar.

Un proiect Colțul Românesc, al Fundației pentru Educație și Dezvoltare Locală AGAPIS Sălaj, realizat cu sprijinul Sănatate Dulce, Primăria Valcău de Jos, Mândra Chic, Semen Cusute, art salon molDeco din Chișinău și Muzeul de Pânze și Povești.

Mai multe detalii vedeți pe pagina de Facebook: Colțul Românesc

coltromanesc
Photo Credit: Colțul Românesc
coltromanesc2
Photo Credit: Colțul Românesc
coltromanesc3
Photo Credit: Colțul Românesc
coltromanesc4
Photo Credit: Colțul Românesc
coltromanesc5
Photo Credit: Colțul Românesc
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente