Trimite e-mail | Printeaza
Externe
17.08.2016

Incendiu pe o navă de croazieră în Puerto Rico; peste 500 de pasageri au fost evacuați

Peste 500 de persoane au fost evacuate în urma unui incendiu care s-a declanșat miercuri pe o navă de croazieră a companiei American Cruise Ferries, care tocmai se pregătea să acosteze în portul din San Juan, capitala Puerto Rico. Toți pasagerii au putut fi debarcați fără a suferi arsuri sau a fi răniți în vreun fel, potrivit pazei de coastă portoricane, informează AFP și DPA.

Nava "Caribbean Fantasy" se află la circa 3,5 kilometri de port și poți pasagerii au fost evacuați, a precizat șeful pompierilor din Puerto Rico, Angel Crespo.

La mijlocul dimineții de miercuri, pe navă nu mai erau decât căpitanul și membri ai echipajului.

Nava de croazieră transporta în total 512 persoane. Focul s-a declanșat cu puțin timp după orele locale 07:30 (11:30 GMT) în sala mașinilor, unde pare să fie ținut în frâu, însă rămâne în continuare activ. Mai multe nave de pompieri și ale pazei de coastă sunt la fața locului pentru a încerca să stingă incendiul.

Nava a plecat din Saint-Domingue în Republica Dominicană marți seara și urma să ajungă în San Juan în jurul orelor 08:00 miercuri dimineața, potrivit lui Nestor Cidras, vicepreședintele companiei.

Caribbean Fantasy, construită în 1989, are 187 de metri lungime și asigură legătura între San Juan și Republica Dominicană, potrivit site-ului American Cruise Ferries. Ea poate transporta un pic mai mult de 1.000 de pasageri, scrie Agerpres.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus