Trimite e-mail | Printeaza
Politic
17.08.2016

Premierul Pavel Filip a solicitat mobilizare maximă pentru pregătirea aniversării a 25-a a Independenței

Premierul Pavel Filip a solicitat mobilizare maximă pentru pregătirea aniversării a 25-a a Independenței

În debutul şedinţei de astăzi a Executivului, Prim-ministrul Pavel Filip a  menţionat faptul că în curând vom marca 25 de ani de la proclamarea independenței Republicii Moldova, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.
 
Precizăm că, anterior, Guvernul a aprobat Programul național de acțiuni consacrate sărbătoririi a 25 de ani de la proclamarea independenței Republicii Moldova, denumit generic ”Moldova 25”, care include o serie de acțiuni și evenimente ce se vor derula pe tot parcursul anului 2016, dar mai cu seamă în ultimele zile ale lunii august, respectiv pe 27 august, de Ziua Independenței.
 
„În acest sens, Guvernul a aprobat un program de acţiuni vast, care a fost alcătuit cu participarea autorităţilor publice şi a societăţii civile. Rugămintea mea este ca toţi cei implicaţi să se mobilizeze maxim, astfel încât să putem petrece toate acţiunile ca oamenii să se simtă bine, confortabil şi în siguranţă. Vreau să vă rog, d-na Babuc, pentru şedinţa următoare, să prezentaţi un raport, să vedem unde suntem, ce probleme mai sunt, ce întrebări mai apar şi cât de pregătiţi suntem pentru petrecerea acestor evenimente”, a spus Pavel Filip.
 
De asemenea, Premierul a solicitat miniştrilor şi altor conducători ai autorităţilor publice să asigure participarea activă a instituţiilor pe care le conduc la evenimentele dedicate diasporei moldoveneşti, menţionând că moldovenii, oriunde s-ar afla, rămân a fi cetățenii Republicii Moldova. Pavel Filip s-a referit, în context, la Congresul și Forumul de Afaceri al Diasporei, dar şi la Programul DOR, ce va fi organizat în zilele 20-28 august la inițiativa Biroului pentru relații cu diaspora.
 
„Vă îndemn pe fiecare dintre dumneavoastră, membri ai Cabinetului de miniştri, să participaţi la toate evenimentele care se vor desfăşura în această perioadă, astfel încât să avem posibilitatea să purtăm discuţii, să vedem care sunt problemele cu care se confruntă concetăţenii noştri din diasporă şi, doar în discuţii, să găsim şi cele mai bune soluţii pentru a fi mai aproape de ei. Pe această cale, vreau să le spun bine aţi venit acasă, bine aţi venit în Moldova”, a conchis Prim-ministrul.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus