Nereguli la ministerul Transporturilor: Consiliul Concurenței obligă instituția să anuleze contractul cu un transportator

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Consiliul Concurenței (CC) obligă ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor să efectueze un concurs de atribuire a dreptului de deservire a curselor suplimentare pe ruta Chişinău – Costeşti/Ialoveni.

Astfel, CC cere ministerului să anuleze ordinile prin care a fost atribuit agentului transportator Pro Et Contra SRL dreptul de a deservi curse suplimentare pe ruta Chişinău – Costeşti/Ialoveni.

Reprezentanții consiliului anunță că au constatat că, Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor prin refuzul de a atribui transportatorului „Gârle-Agro” S.R.L. cursele solicitate pe ruta Chișinău – Costești/Ialoveni și stabilirea de condiții discriminatorii pentru „Gârle-Agro” S.R.L. în raport cu „Pro Et Contra” S.R.L. prin atribuirea celui din urmă a unor curse aflate la un interval mai mic de 15 minute de cele solicitate de „Gârle-Agro” S.R.L. fără concurs, a încălcat prevederile art. 12 alin. (1) lit. a) și b) din Legea concurenței nr. 183 din 11.07.2012.

Astfel, plenul Consiliului Concurenţei a obligat Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor să anuleze ordinile prin care a fost atribuit agentului transportator „Pro Et Contra” S.R.L. dreptul de a deservi curse suplimentare pe ruta Chişinău – Costeşti/Ialoveni, și ulterior, să efectueze un concurs de atribuire a dreptului de deservire a curselor suplimentare pe ruta Chişinău – Costeşti/Ialoveni.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...