07:45:50 25.04.2024
Stiri

În Transnistria vor fi deschise mai MULTE secții de vot pentru alegerile din Federația Rusă decât a solicitat Ambasada rusă la Chișinău

Politică 16.08.2016 16:53 Vizualizări1194 Autor: Ziarul National
În Transnistria vor fi deschise mai MULTE secții de vot pentru alegerile din Federația Rusă decât a solicitat Ambasada rusă la Chișinău


Chiar dacă diplomația de la Chișinău a recomandat anterior Moscovei să se abțină de la deschiderea secțiilor de vot în regiunea transnistreană pe 18 septembrie curent, când vor avea loc alegerile în Duma de Stat a Federației Ruse, pe malul stânf al Nistrului ar urma să fie deschise 24 de secții, nu 22 cum solicitase Ambasada Rusă la Chișinău.

Președintele Asociației comunității ruse din Transnistria, Victor Arestov, a declarat într-un interviu pentru „Olvia-press”, că organizația pe care o conduce va fi responsabilă de organizarea a 19 secții de vot, iar comandamentul forțelor militare rusești din regiune - a încă cinci secții.

Totodată, la Chișinău urmează a fi deschisă o secție în sediul Ambasadei Federației Ruse la Chișinău și câte una la Bălți și Comrat.

Aceeași sursă scrie că la alegerile anterioare pentru Duma de Stat, în Transnistria au votat mai mult de 50 de mii de persoane, iar în dreapta Nistrului - alte aproximativ două mii.

Arestov susține că, la aceste alegeri, cetățenii din Transnistria vor putea vota chiar și cu pașapoarte rusești expirate și la oricare dintre cele 24 de secții de vot deschise.

Zece secții de vot vor funcționa în Tiraspol, șase în Bender, trei în Rânbnița, două la Dubăsari și câte una în Dnestrovsc, Slobozia și Grigoriopol.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md