Planurile autorităților pentru facilitarea accesului în dreapta Prutului

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În viitorul apropiat vor fi contruite mai multe poduri care să faciliteze accesul în dreapta Prutului. Acest lucru va fi posibil în cadrul unui proiect între Republica Moldova și România. Despre asta a anunțat ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor Iurie Chirinciuc la o întâlnire cu primarii și consilierii din raionul Nisporeni.

La întâlnire, primarul localității Grozești a solicitat să fie construit un pod în regiune, pentru ca cetățenii să nu fie nevoiți să meargă 65 de kilometri până la Sculeni sau Leușeni până a ajunge în România.

Potrivit Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, la întrevedere s-a discutat și despre reparația drumului Pârlița-Nisporeni, care urmează să înceapă în curând și pentru care au fost alocați 2,3 milioane de lei. Traseul face conexiunea între raioanele Nisporeni și Ungheni.

Într-un program de finanțare al Băncii Mondiale urmează să fie inclus pentru anul viitor și un coridor care să facă legătura dintre raioanele Hâncești și Nisporeni.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...