(video) Isprava unui tânăr din Fălești. Și-a cumpărat un BMW cu euro falși

bez_imeni-1_0
Foto: Tînăr din Transnistria cercetat pentru punerea în circulaţie a banilor falși

La 9 iunie, curent, în adresa poliției a parvenit o informație de la un tânăr de 22 de ani, domiciliat în satul Moldoveanca, raionul Fălești, precum că în seara de 7 spre 8 iunie, trei persoane necunoscute au procurat de la el automobilul de model BMW, cu numere de înmatriculare bulgărești contra sumei de 700 de euro. Ulterior, tânărul a constatat că banii (șapte bancnote a câte 100 de euro fiecare) primiți în schimbul automobilului sînt falși.

Ca urmare a investigațiilor efectuate timp de două luni de către angajații Direcții Combaterea crimei grave a Inspectoratului Național de Investigații în comun acord cu IP Fălești, la 9 august, a fost reținut unul dintre suspecți de 23 de ani, care sa dovedit a fi locuitor a regiunii transnistrene.

În cadrul audierilor suspectul si-a recunoscut vina pe deplin, declarând că banii falși au fost procurați de la alte persoane de pe teritoriul Transnistriei. Suspectul a fost arestat pentru 30 de zile.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 236, alin.1 CP al RM „Fabricarea sau punerea în circulație a semnelor bănești false sau a titlurilor de valoare false”.Persoana culpabilă de asemenea infracțiune se pedepsește cu închisoare de la 5 la 10 ani.

Poliția continuă investigarea cazului în scopul identificării tuturor membrilor grupării infracționale şi tragerii acestora la răspundere conform legislației în vigoare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente