Actualitate

Românii din satul Frumuşica Veche, Ucraina, îşi caută drumul

Pe data de 10 august 2016, circa 100 de oameni din Starosillya s-au adunat pentru a protesta în faţa Administraţiei Raionale din Sărata şi să vorbească cu preşedintele acesteia, Mihail Lev, care nu vrea să îşi dea consimţământul pentru folosirea banilor alocaţi în bugetul raionului pentru construirea drumului spre satul Starosillya. Acesta găseşte zeci de motive să nu înceapă lucrările. Una din versiuni este că banii ar trebui să fie folosiţi la spitalul din Sarata, unde se tratează toţi locuitorii raionului. În felul acesta, un raion întreg este învrăjbit împotriva comunităţii româneşti din acest sat. După un lung dialog între oameni şi preşedinte, a rămas promisiunea că va fi construit drumul.

Pe 12 august, preşedintele Administraţiei Raionale a postat pe YouTube un clip în care îi cheamă pe locuitorii Raionului Sărata să protesteze împotriva construcţiei drumului spre satul Starosillya şi pentru alocarea banilor pentru spitalul din Sărata.

Pe15 august, la ora 16:00, şeful ARS Sarata Mihail Lev adună locuitorii raionului pentru a le da lămurire unde vor fi folosite cele 2,5 mln. grivne din buget, bani alocaţi pentru construirea drumului spre Starosillya. După părerea lui, suma trebuie redirecţionată spitalului. Populaţia raionului este asmuţită împotriva satului Starosillya (Frumuşica Veche). Un localnic comentează: “Statul ucrainean nici nu vede şi nici nu aude că noi nu putem ieşi nici vara din sat din cauza stării proaste a drumului. În cele ce se întâmplă se evidenţiază clar strategia statului de a ne extermina“.

 Infoprut.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *