Iubitorii de film și fotografie se pot înregistra la unul din atelierele festivalului de film documentar „Moldox”

13886396_1777054349217888_602318789198478324_n

Moldox este un festival internațional de film documentar, ce are ca scop generarea unei schimbări sociale. Festivalul va dura 5 zile și se va desfășura la Cahul. Este un eveniment în premieră în Moldova și unic mai ales pentru faptul că nu va conţine doar ecranizare a filmelor documentare pe tematică socială a regizorilor internaţionali, ci și va presupune așa numitele LAB-uri în cadrul cărora tinerii iubitori de film și fotografie, profesioniști, semiprofesioniști și amatori vor învăţa ce presupune de fapt trecerea realităţii prin obiectiv.

În cadrul atelierelor de lucru, participanții vor fi ghidaţi de către profesioniști în domeniu. Serile vor avea loc ecranizări de film documentar, urmate de discuţii cu regizorii acestora.

Atelierele la care te poți înscrie:

# Exploration Workshop

Workshop-ul Exploration se adresează tinerilor dornici să exploreze mediul cinematografic și le oferă șansa să fie ghidați de către profesioniști în procesul de realizare al unui film scurt pe o temă socială care îi preocupă.

Workshop-ul are ca obiective creșterea coeziunii echipei, stimularea stimei de sine și dezvoltarea competențelor prosociale. Prin natura activităților, participanții vor dezvolta un nivel de atenție ridicat față de problemele sociale ale comunității și capacitatatea de a folosi puterea poveștilor pentru a produce schimbări.

# Action Workshop

Acesta este un atelier de lucru adaptat nevoilor activiștilor din ONG-uri, cu privire la modul de comunicare eficient și creativ prin intermediul filmului. Fiecare persoană are o poveste de spus, în special cei care lucrează cu grupuri dezavantajate. Dacă ai o poveste socială și personală de împărtășit, la acest workshop vei învăța cum să o transmițîntr-o formă eficientă. Fă-ți auzită cauza pentru care lupți!

# Inspiration Workshop

Acest atelier va aborda teme care includ: modul în care se spune cel mai eficient o poveste, cum se realizează semnificativ și informativ interviurile și cum se conduce relația dintre subiect și regizor. Cu accentul pe originalitate și abordarea personală, participanții vor putea construi un punct de plecare solid pentru proiectele lor importante din punct de vedere social sau își vor putea dezvolta proiectele de film documentar la care lucrează deja. Pe perioada desfășurării acestui workshop, vor avea loc masterclass-uri susținute de producători experimentați în filmul documentar, pe tema pieței europene de documentare.

Data limită de înregistrare la ateliere este 31 august 2016. Participarea este gratuită.

Festivalul Internațional de Film pentru Schimbare Socială MOLDOX va avea loc la Cahul, în perioada 25- 29 septembrie. Acesta este singurul festival de film din Moldova dedicat în exclusivitate filmelor non-ficțiune cu relevanță socială semnificativă. Organizatorii se așteaptă ca festivalul să primească peste 3000 de vizitatori anual.

Pentru mai multe informații despre festival și program, accesați pagina web oficială, dar și cea de Facebook.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente