Moscova sfidează Chișinăul: Se asigură că Transnistria va asigura „confort maxim” pentru parlamentarele rusești

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Farit Muhametșin, s-a întâlnit cu așa-numitul lider de la Tiraspol, Evgheni Șevciuk, cu care a discutat despre pregătirea pentru alegerile în Duma de Stat din 18 septembrie curent. Interesant este că, oficialul rus nu a avut discuții similare cu autoritățile de la Chișinău.

În cadrul întrevederii de la Tiraspol, Muhametșin a fost asigurat că autoritățile separatiste sunt disponibile să deschidă secții de vot în regiune pentru alegerile parlamentare din Rusia, pe 18 septembrie.

Așa-numitul lider Evgheni Șevciuk a dat asigurări că va face tot posibilul pentru a crea condiții de maxim confort pentru desfășurarea acestui scrutin, potrivit șefei așa-zisei Comisii Electorale Centrale din Transnistria, Elena Gorodețkaia.

De menționat că Ambasadorul Federației Ruse la Chișinău nu a discutat subiectul cu reprezentanții ministerului de Externe de la Chișinău, însă anterior Ambasada Federaţiei Ruse în Republica Moldova a exprimat intenţia de a deschide pe teritoriul Republicii Moldova 25 de secţii de votare la alegerile deputaţilor Dumei de Stat a Adunării Federale a Federaţiei Ruse din 18 septembrie curent: 4 în localităţile din dreapta Nistrului şi 22 în regiunea transnistreană.

Drept răspuns, MAEIE a indicat asupra lipsei impedimentelor în ceea ce priveşte deschiderea secţiilor de votare pe teritoriul Republicii Moldova. Totodată, Ministerul a sugerat Ambasadei Federaţiei Ruse în Republica Moldova să se abţină de la deschiderea secţiilor de votare în localităţile din regiunea transnistreană, aflate în afara controlului din partea autorităţilor constituţionale moldoveneşti, „având în vedere imposibilitatea asigurării condiţiilor de securitate necesare pentru desfăşurarea scrutinului”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...