09:36:09 16.04.2024
Stiri

Investiții MASIVE de la UE pentru Găgăuzia și Taraclia

Economie 12.08.2016 10:30 Vizualizări2179 Autor: Ziarul National
Investiții MASIVE de la UE pentru Găgăuzia și Taraclia UNDP


Companiile mici și mijlocii din Găgăuzia și Taraclia, dar și autoritățile locale, vor beneficia de susținere în cadrul unui proiect finanțat de Uniunea Europeană cu peste șapte milioane de dolari.

Acestea vor beneficia de finanțări cuprinse între 10 000 și 130 de mii de dolari pentru a îmbunătăţi nivelul de trai şi calitatea serviciilor publice locale, dar şi pentru a stimula parteneriate între comunitățile învecinate din UTA Găgăuzia şi raionul Taraclia.

Competiția pentru propuneri ăn cadrul proiectului „Susţinerea agriculturii şi dezvoltării rurale în UTA Găgăuzia şi Taraclia” (SARD), implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) a fost deschisă ieri.

Solicitanții pot prezenta propuneri de proiect vizând trei direcţii de bază:

1. Suport pentru ÎMM-uri – susținerea financiară, între 10 000 şi 20 000 de dolari pentru fiecare propunere, va fi acordată start-up-urilor sau întreprinderilor existente în regiune. Fiecare beneficiar va contribui la promovarea antreprenoriatului local, la crearea locurilor noi de muncă şi la sporirea veniturilor.

2. Renovarea infrastructurii de scară mică și medie – finanțare de până la 100 000 de dolari SUA pentru fiecare propunere va fi acordată autorităților publice locale în vederea îmbunătățirii managementului, accesului și calității serviciilor publice locale, precum şi pentru alte priorităţi prevăzute în Strategiile de dezvoltare locală ale comunităţilor din regiune. Competiţia pentru finanţarea proiectelor de infrastructură va fi deschisă până pe data de 1 septembrie 2017.

3. Dezvoltarea inițiativelor de cooperare intercomunitară – până la 130 000 de dolari pentru fiecare propunere vor fi acordați pentru realizarea iniţiativelor de cooperare intercomunitară în regiune, în baza Strategiilor de dezvoltare locală a comunităţilor.

Criteriile de selectare a proiectelor pentru fiecare direcţie de finanțare, cererile de aplicare, precum și condițiile de participare sunt disponibile AICI.

Finanțat de Uniunea Europeană cu 6,5 milioane de euro, și implementat de PNUD, Proiectul SARD își propune să intensifice colaborarea între autoritățile centrale şi cele locale, precum şi între organizaţiile regionale din UTA Găgăuzia și raionul Taraclia, în scopul stimulării dezvoltării socio-economice a regiunii și a Republicii Moldova în ansamblu.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md