Actualitate

UE lansează concurs de granturi în UTA Găgăuzia şi Taraclia

Granturile care vor fi oferite au o valoare totală de 2,76 milioane de euro. Solicitanţii pot prezenta propuneri de proiect vizând trei direcţii de bază. Prima se referă la suport pentru întreprinderile mici şi mijlocii, inclusiv cele nou-create, şi presupune susţinerea financiară între 9 220 de euro şi 18 440 mii de euro pentru fiecare propunere.

A doua direcţie se referă la renovarea infrastructurii de scară mică şi medie. Este vorba despre finanţări de până la 92 200 de euro pentru fiecare propunere. Banii vor fi acordaţi autorităţilor publice locale în vederea îmbunătăţirii managementului, accesului şi calităţii serviciilor publice locale. Competiţia pentru finanţarea proiectelor de infrastructură va fi deschisă până în data de 1 septembrie 2017.

A treia direcţie ţine de dezvoltarea iniţiativelor de cooperare intercomunitară. Pentru fiecare propunere se va acorda până la 119 860 de euro.

Criteriile de selectare a proiectelor pentru fiecare direcţie de finanţare, cererile de aplicare, precum şi condiţiile de participare sunt disponibile accesând pagina electronică – http://www.undp.md/tenders//tnddetails2/1312/.

Finanţat de UE cu 6,5 milioane de euro şi implementat de PNUD, Proiectul SARD îşi propune să intensifice colaborarea între autorităţile centrale şi cele locale, precum şi între organizaţiile regionale din UTA Găgăuzia şi raionul Taraclia, în scopul stimulării dezvoltării socio-economice a regiunii şi a Republicii Moldova în ansamblu. 

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *