Membrii unui grup infracțional racolau tinere din Cahul și le exploatau sexual în România

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Membrii un grup infracțional racolau tinere din familii social-vulnerabile din raionul Cahul, cu vârste cuprinse între 19-25 de ani, pentru prestarea serviciilor sexule pe teritoriul României. Activitatea grupului a fost deconspirată de angajații Poliției de Frontieră.

Ieri a fost reținut un membru activ al grupului în timp ce racola telefonic o domnișoară. Suspectul, cetățean al Republicii Moldova de 23 de ani, avea rolul de a recruta tinere, după care le transmitea unor cetățeni români. Cei din urmă preluau fetele și le perfectau actele necesare. Ulterior, promițându-le un salariu decent în România, le transportau în orașul Galați. Pentru ele se închiriau apartamente, unde erau impuse să presteze servicii sexuale.

Din cercetările primare s-a stabilit că suspecții le promiteau tinerelor 50% din suma primită din partea clienților, ulterior înscenau datorii nefondate pe care acestea trebuiau să le achite și prin constrângere erau supuse exploatării sexuale continue.

Pe acest fapt a fost pornită o cauză penală privind traficul de fiinţe umane, iar dacă va fi dovedită vinovăția, suspecții riscă închisoare de la 7 până la 15 ani.

De menționat că doi membri ai grupului, cetățeni români, au fost reținuți de către Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Serviciul Teritorial Galați, care în prezent se află în arest preventiv.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...