În patru sate vor avea loc alegeri locale noi concomitent cu cele prezidențiale

În patru localităţi din repubşică- comuna Iserlia, raionul Basarabeasca, satul Bucuria, raionul Cahul, comuna Gălășeni, raionul Râșcani și comuna Gălești, raionul Strășeni, vor avea loc alegeri locale noi concomitent cu cele prezidențiale. O decizie a fost luată marţii, 9 august, de către Comisia Electorală Centrală.

Alegerile locale vor avea loc întrucât mandatul primarilor comunei Iserlia, raionul Basarabeasca, și al comunei Gălășeni, raionul Rîșcani, a încetat înainte de termen în legătură cu decesul acestora. În cazul satului Bucuria, raionul Cahul – primarul și-a prezentat demisia, iar comunei Gălești, raionul Strășeni – vacanța funcției a survenit în legătură cu imposibilitatea îndeplinirii atribuțiilor de primar pe motiv de boală.

Decizia CEC de a desfăşura alegerile locale concomitent cu scrutinul prezidenţial vine în scopul optimizării cheltuielilor pentru organizarea exerciţiului electoral.

Alegerile prezidenţiale înrepublica Moldova vor avea loc pe 30 octombrie.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.