Nume
Parola
Vizualizări: 3906
INVITAŢIE
Chişinău, 9 August 2016 — Avocatul Poporului pentru protecția drepturilor copilului, Maia Bănărescu, în colaborare cu Direcţia Municipală pentru Protecţia Drepturilor Copilului, organizează, joi, 11 august 2016, ora 10.00 o ședință de lucru referitor la subiectul protecției drepturilor copiilor aflați în situație de risc, în urma abandonului familial, care locuiesc în clădirile părăsite din Chișinău. Reuniunea va avea loc în incinta sediului Direcției Municipale pentru Protecţia Drepturilor Copilului, din str. Al. Vlahuță, 3.
La reuniunea de lucru vor participa reprezentanții ministerelor, autorităților publice locale, reprezentanți ai organizațiilor nonguvernamentale. În cadrul ședinței vor fi abordate subiecte ce țin de identificarea soluțiilor care urmează a fi întreprinse de autoritățile publice centrale și locale privind asigurarea protecției drepturilor copiilor în situație de risc, în special pentru cazurile copiilor care locuiesc în clădirea Hotelului Național și alte locuri din Chișinău.
De asemenea, reuniunea va aborda problemele copiilor aflați în contact sau în conflict cu legea, încercînd a identifica soluții de colaborare interdepartamentală pentru a ajuta această categorie de copii.
În acest context, Maia Bănărescu a expediat anterior un demers prim- ministrului în care își exprimă îngrijorarea în legătură cu fenomenul ,,copiilor străzii”, lipsa de mecanisme de asigurare eficientă a respectării drepturilor acestor copii în spiritul Convenției ONU pentru drepturile copilului și a solicitat crearea serviciului de plasament și asistență a minorilor.
Avocatul Poporului pentru protecția drepturilor copilului monitorizează realizarea indicațiilor prim-ministrului Pavel Filip, date autorităților publice competente pentru a soluționa problemele de asigurare a protecției drepturilor copiilor în situații de risc.
La reuniunea de lucru sînt invitați reprezentanții autorităților publice centrale și locale, organizații neguvernamentale, experți independenți și mass-media.