Le-a invitat în ospeţie, iar ele l-au prădat! Trei tinere cercetate penal pentru că au furat 2 000 de euro de la un străin

Le-a invitat în ospeţie, iar ele l-au prădat! Trei tinere, cu vârstele cuprinse între 15 ani şi respectiv 25 ani, originare din Chişinău şi Basarabeasca, au fost reţinute de oamenii legii, după ce au un cetăţean străin s-a plâns că din locuinţa sa au fost sustrase 500 dolari SUA şi 2 000 euro.

Potrivit bărbatului, suspectele ar fi făcut cunoştinţă cu el într-un local din capitală. Ulterior, cu toţii au mers la domiciliul bărbatului, unde au servit băuturi alcoolice. La un moment dat, acesta ar fi ieşit până la magazin, să mai procure băuturi alcoolice, iar când a revenit a depistat lipsa fetelor şi a banilor.

Astfel, în urma măsurilor speciale de investigaţii, suspectele au fost localizate şi conduse la inspectorat pentru audieri. Acestea s-au dovedit a fi anterior reţinute şi documentate pentru diverse infracţiuni patrimoniale. Aici ele au recunoscut complicitatea la săvârşirea furtului de bani. Incidentul a avut loc acum o săptămână, perioadă în care ele au reuşit să cheltuie toţi banii furaţi.

Întrucât două dintre ele au copii la întreţinere iar a treia este minoră, sunt cercetate penal în stare de libertate pentru furt în proporţii mari. Poliţiştii au acumulat toate probele necesare pentru a le demonstra vinovăţia în instanţa de judecată. Conform legislaţiei penale în vigoare, bănuitele riscă închisoare pe un termen de la 5 ani până la 10 ani.

Totodată ofiţerii de investigaţii examinează ipotezele, privind implicarea lor şi în alte cazuri similare.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.