Reprezentanţii Platformei Demnitate şi Adevăr au discutat cu localnicii din raionul Făleşti despre furtul miliardului de dolari din sistemul bancar, dar şi despre nivelul înalt de corupţie din Republica Moldova. Problema cea mai gravă este însă faptul că guvernanţii încearcă să pună acest jaf pe umerii cetăţenilor, spun liderii mişcării protestatare.

„Cei care au furat miliardele s-au pricopsit cu 85% din media moldovenească şi o folosesc împotriva celor care i-au deconspirat şi în acelaşi timp ca un mijloc de ţinere în captivitate a celor de la care au furat acest miliard. În momentul în care vine Guvernul şi depune o iniţiativă-legislativă în Parlament cu privire la adoptarea legii prin care să pună pe umerii noştri pentru următorii 25 de ani înainte cele 25 de miliarde de dolari şi plus dobânda. În mod normal, un preşedinte se duce la Constituţie şi poate face un referendum, stai Filip ! tu vrei să pui pe umerii noştri , dar dă să întrebăm cetăţenii dacă vor ei să întoarcă banii pe care i-au furat bandiţii asta va face un preşedinte care trebuie să învingă şi să fie ales de popor.
Dacă nu ar fi fost cele 400 de mii de semnături acumulate de către Platforma DA nu ar fi fost acuma alegerile prezidenţiale, a fost presiune internă”, a declarat liderul mişcării protestatare, Andrei Năstase.

Locuitorii din raionul Făleşti susţin că guvernarea actuală s-a compromis, iar acest lucru este demonstrat prin furtul miliardului, care a sărăcit cetăţenii. Oamenii s-au arătat convinşi că reprezentanţii Platformei Demnitate şi Adevăr pot consolida societatea astfel ca împreună să poată scoate ţara din captivitate.

Prim-vicepreşedintele PD, oligarhul Vladimir Plahotniuc, nu a răspuns la telefon pentru a beneficia de dreptul la replică.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.