(video) Unde-s tinerii: Radu Lungu: Încerc să fac din Mereni un loc mai bun pentru toți

13977878_1330134650349015_1713359250_o

Dacă mergeți la Mereni, vă veți umple de soare, zâmbet și multă tinerețe. Curățenia și buna organizare a localității se datorează pe bună dreptate tinerilor activi de aici. Îl cunoaștem astăzi pe Radu Lungu. Anul acesta a absolvit cu succes clasa a XI-a la Liceul Teoretic „Emil Nicula” din sat iar din toamnă are planuri mari întrucât este deținătorul unei burse UWC în Singapore.

A început să se implice în activitățile localității, din simpla dorință de a ajuta, pentru că, așa cum spune el, un tânăr activ este tânărul căruia îi pasă de mediul în care trăiește.

Cu toate astea, Radu ne-a povestit că tinerii din Mereni se împart în două categorii: cei care sunt activ implicați și îngrijorați de problemele localității și cei care au cu totul alte interese. Dar el și prietenii ce-l înconjoară fac tot posibilul ca primul grup să crească numeric cu fiecare an.

Din toamnă, Radu pleacă în Singapore. Acolo el va învăța în unul din Colegiile Națiunilor Unite și va experimenta ceea ce se cheamă „un mod inedit de educație”. În cadrul programului de studii se promovează pacea și bunăstarea în lume.

Mai multe despre Radu aflați în interviul nostru video.

Taguri: #Unde-s tinerii
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente