„Eu cred că la noi în ţară nimic nu se face întâmplător, înseamnă că i-a trebuit cuiva foarte tare. Eu nu văd altă explicaţie decât încercarea de a distruge acest dosar penal. Este o încercare de a ascunde urmele şi de a crea condiţiile în care unul dintre principalii figuranţi pe dosar pur şi simplu poate să fugă din republica Moldova, căci obstacol pentru acest tip de evadare nu există. La noi hotarul cu Transnistria este liber”, a comentat Pavlovschi, amintind în context cazul bloggerului rus Eduard Baghirov, care a fugit din RM prin regiunea transnistreană, după ce a fost plasat în arest la domiciliu.

În acelaşi timp, arestarea celor trei angajaţi de la Banca Naţională este un joc murdar, care are scop distrugerea acestui dosar, spune fostul judecător la CEDO.

„Ei nu putea să-i dea drumul lui Shor aşa simplu, ar fi fost scandal. Dar aşa - închid ochii opiniei publice, că iată pe acesta l-am eliberat, pe cei trei i-am arestat. Nu este altceva decât un joc foarte murdar. Sunt absolut şocat de această abordare a organelor noastre judiciare, aşa ceva pur şi simplu nu se face”, a conchis Stanislav Pavlovschi.