Fireşte, în sprijinul proiectului de integrare a Moldovei în UE. Făcătura PR-iştilor care nu ştiu ce fumează îmi aminteşte bancul cu Păcală. Mâncăm? Mâncăm! Dar nu cu toţii.

Pentru că peste 90% din populaţie este la limita SUBzistenţei! Iar papagalii din televizoarele plahotniuc-TV ne raportează că au îndeplinit 90% din foiţa de parcurs. Voi aţi observat sau simţit ceva? Eu unul – nu. Şi oamenii pe care îi întâlnesc zilnic şi discut cu ei – tot nu.

Acum iată că vor să ne consolidăm. Păi, noi cu voi nu ne putem consolida. Prin definiţie. Pentru că voi aţi furat miliardul de la noi. Şi după ce s-a aflat că l-aţi furat, l-aţi întors cumva? Nu. Aţi zis că tot noi vă mai suntem datori cu încă un miliard! Plus procentele. Cine a făcut business prin anii 1990 ştie că aşa procedau bandiţii. Exact aşa procedează guvernarea actuală. Care are aceleaşi apucături de racket de cartier. Doar sacourile zmeurii s-au schimbat pe unele mai bleu. În rest – acelaşi tupeu, aceleaşi mutre, aceleaşi bâlbâieli fără a putea lega două propoziţii în cruce! Şi, ca să nu avem niciun dubiu, au păstrat borsetka (borseta – n.r.). La propriu şi la figurat.

Ei nu au timp pentru odihnă. Aşa a zis coordonatorul. Ei se pornesc în popor. Pentru ce? Ca să afle ce vrea poporul. Credeţi că le pasă? Pe naiba! Vor umbla cu autocarul pd-ist urmat de automobilul bublika cu antenă care ne va arăta cum Sirojaîi dă cu târnăcopul. Ar putea să apară şi Plahotniuc la piaţa de la Nisporeni. Dar nu cred. Nu-s atâtea umbrele în ţară.

Continuarea pe Ziarul Naţional.