Băsescu: Viitorul celor două țări românești – România și Republica Moldova – este împreună

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Viitorul celor două țări românești, România și Republica Moldova, este împreună, a declarat președintele PMP, Traian Băsescu, în cuvântul său adresat celor peste 150 de cetățeni moldoveni de toate vârstele veniți să viziteze Bucureștiul, dar și alte locuri din România, în cadrul programului „Cunoaște-ți țara”, inițiat de platforma unionistă „Acțiunea 2012″.

„Eu, după cum știți, sunt un unionist, oricât se supără unii sau alții, din țară sau din afara țării, n-am pregetat niciodată să spun că viitorul celor două țări românești este împreună. (…) Eu mă simt cetățean al Republicii Moldova în egală măsură cu sentimentul pe care-l am că sunt cetățean al României, pentru că acolo trăiesc români. Au decis alții să nu trăim împreună, dar nu ne poate opri nimeni să nu corectăm erorile istoriei. Așa cum a putut Germania, trebuie să putem și noi, la un moment dat”, a declarat Traian Băsescu în discursul ținut la sediul central al formațiunii pe care o conduce.

Președintele PMP a adăugat că „procesul de unificare a început de ani buni”. „A început, poate, a doua zi după declararea independenței Republicii Moldova, a început poate cu Podul de flori de peste Prut, dar trebuiau și lucruri reale. Și, dincolo de orice, în ultimii 10 ani, chiar am făcut pași importanți. (…) Vreau să știți că în România orice sondaj se face arată că în proporție de 80% românii vor unirea cu Republica Moldova”, a susținut Băsescu.

El a adăugat că „mult mai problematice sunt lucrurile în Republica Moldova, unde propaganda Moscovei funcționează, încă, foarte puternic”. „Aici vreau să înțelegeți un lucru, România nu face o favoare Republicii Moldova dacă-și dorește unirea. Și România are nevoie de Republica Moldova la fel cum Republica Moldova are nevoie de România. Este o soluție care rezolvă problemele ambelor țări”, a mai declarat președintele PMP.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...