După o luptă disperată timp de doi ani, în lipsa unei concluzii medicale exacte, diagnosticul a devenit cert abia în luna iulie 2016, când medicii clinicii CORTEX, din Moscova au primit rezultatele testelor efectuate: tulburare rezidual-organică a SNC, sindromul paraliziei cerebrale infantile, tetrapareză spastică, GMFCS III, retard psiho-motor şi verbal, tulburări ale sferei cognitive şi de comunicare, cu tulburări de spectru autist. 
 
Pentru a îmbunătăţi măcar un pic starea Ladei, zilnic sunt necesare numeroase proceduri de terapie manuală, acupunctură,  hipoterapie, administrarea de preparate medicamentoase extrem de costisitoare.
 
O eventuală soluţie ar fi urmarea unu curs de reabilitare în cadrul Clinicii Internaţionale de Recuperare din Ucraina, după metoda Kozijavkin - (Sistem Intensiv de Recuperare Neurofiziologică). Durata cursului este de 12 zile, iar suma necesară este de 4.366 USD, plus cheltuielile pentru drum, cazare etc.
 
Mama fetiţei, Janna Ţurcanu, lansează un apel disperat către oamenii de bună credinţă care îi pot întinde o mână de ajutor şi cere sprijinul tuturor celor care pot să o ajute să-şi salveze fetiţa, ca micuţa să se poată bucura de o copilărie mai frumoasă şi fără lacrimi.


 
Datele pentru transferuri băneşti:
Victoriabank, Chişinău, Moldova
VICBMD2X463
TURCAN JANNA ANATOL
MD58VI225911509241657091

 
Totodată, puteţi dona bani şi pe guvern24.md.