(video) Un tânăr de 17 ani a amenințat cu moartea un om de afaceri venit în Moldova, prin WhatsApp

1

Un tânăr de 17 ani din Hîncești este suspectat că ar fi șantajat și amenințat cu moartea un om de afaceri din Olanda, de la care a cerut fără niciun motiv 4 000 de dolari.

Afaceristul care, de opt ani, se află pe teritoriul RM ca investitor străin în domeniul afacerilor, s-a adresat la Poliție cu  precum că o persoană l-ar fi șantajat și constrâns să remită o sumă de bani pentru ca să nu fie omorât.

Ulterior, s-a stabilit că persoana bănuită care șantaja victima este și organizatorul omorului la comandă. Acesta, împreună cu alți suspecți,  prin intermediul telefoanelor mobile și aplicației WhatsApp, expediau mesaje victimei prin care îi cereau suma de bani pentru a nu fi executat presupusul omor la comandă. Totodată, s-a constatat că aceștia utilizau mai multe cartele SIM.

igp.gov.md
igp.gov.md

De asemenea,  suspecții au creat un cont în cadrul unui sistem de plăți electronice prin care transmiteau banii, ulterior urmau a fi reexpediați  pe un cont al altui sistem de plăți.

În cadrul efectuării unei livrări de control a mijloacelor bănești, polițiștii au stabilit că pe contul organizatorului,  victima a depus  500 de  dolari. Ulterior,  la solicitarea suspecților, pe cont, urmau a fi depuși încă 3 500 dolari, bani ceruți pentru lichidarea comandatorului, care de facto era și organizatorul grupului.

Poliția face apel  către persoanele care au fost supuse acțiunilor de șantaj să comunice la Direcția Combaterea crimei organizate a Inspectoratul Național de Investigații (str. Bucuriei 14), tel: 078710293, adresa de email: [email protected].

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente