Cum afectează starea vremii corpul uman: Zilele toride te fac mai agresiv și pierzi mai multe calorii iarna

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Organismul uman este afectat în diverse moduri de vremea de afară. Variațiile meteorologice constituie un adevărat pericol pentru imunitatea organismului, influențând sănătatea acestuia. Precipitațiile, umiditatea, presiunea atmosferică și variațiile de temperatură pot influență negativ anumite persoane, declanșând dureri de cap, migrene, ameteli, tulburări de echilibru, stări de slabiciune și apatie.

Poți suferi atac cerebral dacă temperatura corpului ajunge la 40 de grade

Dacă ai petrecut un timp exagerat de mult în caniculă fii atent la semne precum amețeala, stări de confuzie, respirație accelerată, ritm cardiac ridicat sau dureri de cap. Dacă te confrunți cu oricare dintre aceste simptome, ai nevoie imediat de ajutor medical.

Zilele toride și umiditatea excesivă te fac mai agresiv

Temperaturile ridicate și umiditatea excesivă îngreunează somnul. Și pentru că transpiri este greu să păstrezi suficientă apă în organism. În plus, singura ta opțiune este să rămâi în casă. Rezultatul final? Când aerul este asemănător celui din saună te enervezi imediat.

Când cineva se confruntă cu o hipotermie nu trebuie pus sub o lampă cu lumină caldă pentru a se încălzi

Căldura directă îi poate afecta pielea sau poate face ca inima să bată neregulat. Nu este o idee bună nici să-l pui sub o pătură electrică. Cum l-ai putea ajuta: scoate-i hainele umede și învelește-l în pătură și oferă-i ceva cald de băut.

Nu ar trebui să faci sport afară când temperatură este de -12 grade Celsius

Chiar dacă nu ai astm te-ai putea confrunta cu aceleași simptome dacă încerci să faci sport când afară este foarte frig. Aerul rece, uscat poate duce la ceea ce se numește astm indus de efort. S-ar putea să începi să tușești, să ai respirație șuierătoare, să simți o gheară în piept sau să îți fie greu să respiri.

Persoanele cu artrită s-ar putea confrunta cu dureri mai puternice în încheieturi înainte de ploaie sau de venirea frigului

De vina este presiunea atmosferică – presiunea aerului exercitată asupra corpului. Atunci când vremea rea este pe cale să sosească, presiunea atmosferică coboară brusc ceea ce face ca țesuturile din corp să se inflameze. Iar acest lucru poate cauza dureri.

Migrenele pot fi declanșate de temperaturile extreme, umiditate ridicată sau furtună

Migrenele nu doar că sunt declanșate de temperaturile extreme (indiferent că vorbim de căldură sau frig), umiditate ridicată sau furtună, însă le și înrăutățesc simptomele. Alți factori declanșatori sunt: lumina puternică a soarelui, aerul uscat și scăderea bruscă a presiunii atmosferice.

Alergiile îți dau bătăi mai mari de cap în timpul zilelor caniculare

Există și un lucru bun cu zilele ploioase: nu te mai confrunți cu alergiile. Polenul se mută de colo până colo atunci când vremea este caldă, uscată și bate vântul. În acele momente ochii îți curg și strănuți des.

Pierzi mai multe calorii când vremea este rece

Când este frig, arzi mai multe calorii pentru a încălzi corpul.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...