Un bărbat din Edineţ ţinea de doi ani acasă cinci mine antitanc. Iată ce riscă acesta// VIDEO

Un bărbat de 33 de ani din raionul Edineț este suspectat de deținerea munițiilor și circulația substanțelor narcotice. Aceasta după ce poliţiştii au stabilit că bărbatul deținea ilegal la domiciliu cinci  mine antitanc de model TM-62M, în stare funcțională.

Conform caracteristicilor tehnice fiecare mină conține câte 7 kg de trotil – masă explozivă.

Audiat de poliție, bărbatul a declarat că munițiile le deține de doi ani și i-au fost lăsate de către o rudă, care este decedată. Astfel, a fost dispusă sigilarea şi ridicarea munițiilor, fiind expediate geniștilor din cadrul forțelor armate.

La fel, în cadrul perchezițiilor au fost ridicate trei sticle din masă plastică cu urme de ulei de canabis, confecționate artizanal pentru consumul marijuanei, precum și un pachet cu marijuana. Polițiștii au stabilit că acesta este consumator de droguri și comercializează substanțele narcotice de tip marijuana în regiunea de Nord a țării.

În acest caz au fost inițiate două  cauză penale. Dacă persoanei i se va dovedi vinovăția, acesta riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 6 000 la 12 000 de lei sau închisoare de la 3 până la 7 ani.

Poliția reamintește că, persoana care a predat de bună voie arma de foc sau munițiile pe care le deținea fără autorizația corespunzătoare este eliberată de răspundere penală.La fel. Poliţia intensifică măsurile de specialitate prevăzute în planul special de acţiuni de combatere a traficului de substanţe narcotice.

[youtube id=”2W9-33s8zMM”]

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.