(VIDEO) Un bărbat din Edineț avea acasă 5 mine antitanc funcționale. Fiecare conținea câte 7 kg de trotil

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un bărbat de 33 de ani, domiciliat în raionul Edineț, este suspectat de deținerea munițiilor și circulația substanțelor narcotice. La moment, acesta este cercetat în stare de libertate.

Potrivit poliției, bărbatul deținea ilegal, la domiciliu cinci mine antitanc de model TM-62M, în stare funcțională. Conform caracteristicilor tehnice fiecare mină conține câte 7 kg de trotil – masă explozivă.

Audiat de poliție, bărbatul a declarat că munițiile le deține de doi ani și i-au fost lăsate de către o rudă, care este decedată. Astfel, a fost dispusă sigilarea şi ridicarea munițiilor, fiind expediate geniștilor din cadrul forțelor armate.

La fel, în cadrul perchezițiilor au fost ridicate trei sticle din masă plastică cu urme de ulei de canabis, confecționate artizanal pentru consumul marijuanei, precum și un pachet cu marijuana. Polițiștii au stabilit că acesta este consumator de droguri și comercializează substanțele narcotice de tip marijuana în nordul țării.

În acest caz au fost inițiate două cauză penale. Dacă persoanei i se va dovedi vinovăția, acesta riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 6 000 la 12 000 de lei sau închisoare de la 3 până la 7 ani.

Poliția reamintește că, persoana care a predat de bună voie arma de foc sau munițiile pe care le deținea fără autorizația corespunzătoare este eliberată de răspundere penală.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...