Nume
Parola
Vizualizări: 4484
Agenţiile de Dezvoltare Regională utilizează cu succes un sistem modern de management a documentelor
28 Aprilie 2015 — Agenţiile de Dezvoltare Regională (ADR-urile) vor putea renunţa la multitudinea de documente pe hârtie cu care lucrează zi de zi, utilizând un sistem modern de management a documentelor - SIADR. Astfel, la 27 aprilie 2015 a fost semnat procesul verbal care constată pilotarea cu succes a sistemului.

SIADR este perfect compatibil cu Sistemul Informatic de Gestiune a Documentelor şi Înregistrărilor în Autorităţile Publice Centrale - SIGEDIA. Acesta include Cancelaria de Stat si alte opt ministere, printre care şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcțiilor, căruia i se subordonează ADR-urile.

Sprijinul financiar pentru conectarea ADR-urilor la sistemul informaţional unic a fost acordat de Ministeru German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), prin intermediului proiectului „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova", gestionat de Agenţia de Cooperare Internaţională a Germaniei (GIZ).

Anual, peste 1500 de documente sunt incluse în registrul de corespondenţă al fiecărui ADR. Asta fără a ţine cont de pachetul consistent de acte care însoţeşte procedurile de achiziții publice. Anual, fiecare ADR cheltuie apr. 30.000 de lei pentru hârtie.

„SIADR este un sistem foarte util, rapid, funcțional, ușor și comod de utilizat. Scopul sistemului, de a înlocui transmiterea sarcinilor pe hârtie cu cel în format electronic, a fost atins. Astfel, economisim timpul de a tipări, înregistra și transmite executantului sarcina care trebuie îndeplinită.", explică directoarea ADR Sud, Maria Culeșov.

Proiectul SIGEDIA face parte din Iniţiativa „Guvern fără hârtie". Aceasta vine să reducă cheltuielile Executivului şi să eficientizeze munca funcţionarilor. Implementarea proiectului va duce la diminuarea costurilor administrative din contul reducerii volumului de hârtie şi a tehnicii de birotică utilizate în procesul de circulaţie a documentelor oficiale. Or, anual, se cheltuie în jur de 13 milioane de lei pentru hârtie. De asemenea, se va diminua durata recepţionării corespondenţei oficiale de la câteva zile, în cazul celei pe suport de hârtie, până la câteva secunde în cadrul SIGEDIA.

Autor: GIZ/Modernizarea serviciilor publice locale in RM

Toate comunicatele de presă ale aceluiaşi autor
Toate comunicatele din categoria curentă