Peste 60 de mii de țigarete de contrabandă, depistate la Leușeni

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Vameșii de la Leușeni au contracarat o tentativă de comercializare ilicită în spațiul comunitar a unui lot impunător de țigarete nedeclarate, valoarea cărora este estimată la circa 10 000 de euro.

Pe acest caz este documentat un cetățean al Republicii Moldova, în vârstă 50 de ani, care conducea un autocar. În rezultatul controlului fizic, vameșii au depistat, în total, 62.800 de țigarete, cu timbre de acciz ale Republicii Moldova. Produsele de tutungerie erau disimulate în interiorul rezervorului de combustibil al autovehiculului, într-un spațiu special adaptat, fabricat artizanal.

Conform procedurii, țigaretele au fost ridicate în vederea confiscării, iar persoana va achita o amen de 3 000 de lei.

O altă tentativă de trecere clandestină a bunurilor peste frontiera vamală a fost prevenită de către angajații postului vamal Sculeni, care au găsit un pistol pneumatic și 120 de bile din plumb.

Cazul a fost consemnat în dimineața zilei de astăzi, în cadrul efectuării controlului vamal al unui microbuz care transportă colete din Italia. Arma se afla într-un colet, înregistrat pe numele unei cetățene a Republicii Moldova.

Bunurile au fost ridicate și transmise spre expertiză organelor abilitate, fiind, totodată, inițiate cercetările de rigoare în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...