Sagaidac vorbește despre arestarea lui Iaralov, Plahotniuc și Leancă: „De justiția americană nu a scăpat nimeni”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

De justiția americană și de FISC-ul american nimănui nu i-a reușit să scape sau să se ascundă indiferent în care colț al lumii nu s-ar afla, spune fostul şef al Secţiei prevenirea spălării banilor şi monitorizarea tranzacţiilor în cadrul Băncii Sociale, Sergiu Sagaidac.

Reacția lui Sagaidac vine după ce prestigioasa revistă economică americană Forbes a publicat, la 1 august, un articol în care se spune că oligarhul Vladimir Plahotniuc și consilierul său Serghei Iaralov ar putea fi arestați în viitoarele luni.

„Încă începând cu anul 2013, cînd mă ocupam de implementarea FATCA (US Foreign Account Tax Compliance Act) inclusiv în Republica Moldova, am înțeles că de justiția americană (SUA) și de FISC-ul american (SUA) nimănui nu i-a reușit să scape sau să se ascundă indiferent în care colț al lumii nu s-ar afla”, spune Sagaidac.

Acesta atenționează, totodată, ca ofițerii CNA, ofițerii SIS și polițiștii să fie atenți la indicațiile ce le vor executa, deoarece vor trebui să răspundă pentru acțiunilelor.

„Procurorilor, ofițerilor CNA, ofițerilor SIS și polițiștilor, atent ce fel de indicații veți executa în perioada ce urmează, căci pentru indicațiile executate se va purta răspundere. În final, interesant, procurorul general, fie și interimar, sau procurorul șef anticorupție îl vor aresta pe Iaralov, Plahotniuc și Leancă când vor primi informația și/sau solicitarea? Interesant e faptul, dacă vor refuza arestarea persoanelor date conform informației care urmează să o recepționeze, atunci cine îi va reține și aresta?”, se mai arată într-un mesaj al lui Sagaidac.

Citește și: Forbes: SUA i-ar putea aresta pe Plahotniuc și Iaralov

De menționat că, în articolul Forbes, semnat de către Kenneth Rapoza, se vorbește despre cazul jafului din sistemul bancar și a rezervei valutare, a cărui principal beneficiar, în opinia editorialistului, este oligarhul Vladimir Plahotniuc.

Autorul se referă și la dezvăluirile lui Mihail Gofman, fostul adjunct al Serviciului Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor din cadrul CNA, care a vorbit despre implicarea lui Plahotniuc în jaful din sistemul bancar.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...