13:08:21 28.03.2024
Stiri

FOTO // La Orhei a început CONSTRUCȚIA unui centru social-cultural cu susținerea Guvernului României

Știri 28.04.2015 10:47 Vizualizări2605 Autor: Ziarul National
FOTO // La Orhei a început CONSTRUCȚIA unui centru social-cultural cu susținerea Guvernului României


Secretarul de stat MAE-DPRRP, Sebastian Ioan Hotca, a efectuat o vizită la Orhei, R. Moldova, unde a participat la punerea pietrei de temelie a Centrului social-cultural „Filantropia” şi, totodată, la Hramul Bisericii „Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului”.

Liturghia a fost oficiată de un sobor de preoți în frunte cu ierarhii Mitropoliei Basarabiei, ÎPS Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, şi PS Antonie de Orhei, episcop vicar al Episcopiei Chişinăului.

Biserica românească „Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului” a fost ridicată de către Mitropolia Basarabiei cu susţinerea financiară parţială a Departamentului Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni din cadrul Ministerului Afacerilor Externe. Cu acest prilej, a fost anunțată începerea lucrărilor de construcție la Centrul social-cultural din Orhei, proiect susţinut de către Guvernul României prin intermediul MAE-DPRRP.

Cu ocazia acestei deplasări, secretarul de stat a avut o întâlnire cu primarul oraşului Orhei, Vitalie Colun, în cadrul căreia au fost discutate oportunităţile de dezvoltare a comunităţilor prin intermediul proiectelor transfrontaliere şi sprijinului acordat de către MAE-DPRRP.

Delegaţia MAE-DPRRP a vizitat şi Mânăstirea „Sfântul Apostol Andrei” din localitatea Durleşti-Chişinău. Proiectul pentru efectuarea lucrărilor de pictură a bisericii este susţinut de către Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md