Principală  —  Ştiri   —   TOP ZdG: Nisporeni - locul…

TOP ZdG: Nisporeni – locul 1, Căușeni – locul 2, Cahul și Fălești rămân lideri incontestabili

foto de Viorica Tătaru
Natalia și nepotul ei Octavian fac cunoștință cu Ziarul de Gardă

În luna august 2016, în 20 de raioane a crescut numărul de abonați la ZdG. Campionul creșterii abonărilor pentru luna august este raionul Nisporeni, care a înregistrat 33 de noi cititori, iar raionul Căușeni e pe locul doi cu 21 de noi abonați, urmat de Cimișlia cu 10 noi abonați.În total, în luna august 2016, ZdG  are 5639 abonați, iar împreună cu vânzările la chioscuri, tirajul total ajunge la cifra de 7000 de numere săptămânal.

În topul raioanelor cu cei mai mulți abonați la ZdG rămân raioanele Cahul cu peste 1000 de abonați, Fălești cu peste 500 de abonați și Ștefan-Vodă cu circa 300 de abonați.

Deși creșterea numărului de abonați nu este semnificativ mai mare, evoluția este considerată pozitivă, deoarece datele pe anii anteriori arată că în lunile de vară oamenii abonează mai puțin, iar tendințele privind evoluția presei scrise în lumea întreagă arată un declin permanent al tirajelor ziarelor și revistelor, dat fiind faptul că tot mai mulți oameni aleg să citească presa on-line.

Menționăm că orice cititor on-line care consumă gratuit ZdG, poate să aboneze pe cineva la ediția tipărită, chiar de la calculator. Abonarea on-line https://zdg.md/web/pay se face simplu și rapid.